Gasztro impressziók barokk zenére

Írta: időpont: jan 14, 2012 A következő témákat érint a cikk: bor | Gasztro impressziók barokk zenére bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva

Gasztro impressziók barokk zenére
Borok barokk burokban A gasztronómiát az avatja művészetté, hogy egy bizonyos minőségen túl az illatok, ízek és formák világa hasonló mélységű asszociációk létrejöttét, megszületését okozhatják, mint egy festmény szemlélése vagy a zene elmélyült hallgatása. Régen elfeledettnek hitt élmények, érzések vagy történetek kavarodhatnak fel emlékeink mélységeiből, vagy eddig soha nem tapasztalt gondolatok, szavakkal nehezen kifejezhető rezdülések bukkannak fel elménk titkos sarkaiból. Zenénk ezt a különleges élményt erősítheti borkóstolókon vagy más gasztronómiai rendezvényeken, ahol az exkluzív borfajták és a rafinált menüsorok alapos egyeztetés után találják meg párjukat a több évszázados régi muzsikáink között. Mindeközben ráébredünk, hogy sokkal több szállal tudunk kapcsolódni a hajdani korok embereinek érzésvilágához, mint azt első pillanatban gondolnánk. Az alapvető emberi érzelmek évezredek óta változatlanok. Nincs is olyan nagy különbség mai és a hajdani korok embereinek alapvető érzésvilága között. (Borfajták és zenék)